Poradna HumiBox JC8

Autor: | Vloženo: 03.01.2015 000 17:31 | Témata: Poradna HumiBox JC8

Hlučnost

Dobrý den,

zajímala by mě hlučnost u této vinotéky. Na stránkách společnosti HumiBox jsem nalezl 2 modely JC8 a JC8 red. JC8 má hlučnost uvedenou 24dB a JC8 red uvádí 38dB, což se mi zdá jako dost vysoká hranice mít tuto vinotéku v obydlené místnosti.

Prosím o Vaše zkušenosti s těmito modely.

Děkuji, Petr.

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    6. ledna 2015 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den Petře,
    reaguji na Váš dotaz. Správná informace je, že oba typy JC8 i JC8 red mají hlučnost 38 dB. Aktuálně je dostupná pouze JC8 red, JC8 budou k dipozici asi v polovině února. Modely JC8 patří do kategorie vinoték s tzv. termoelektickým chlazením systémem Peltier. Účinnost tohoto systému je velice závislá na splnění určitých podmínek - vinotéka musí mít ze všech stran dostatečný prostor pro lepší cirkulaci vzduchu (viz návod), dále musí byt zajištěno pravidelné čištění nasávacích mřížek od prachu. Zároveň nesmí teplota v okolí vinotéky nebo v místnosti výrazně přesáhnout teplotu, kterou máme nastavenu ve vinotéce. Uvádí se, že Peltier zvládne nachladit vinotéku o cca 10 stupňů Celsia méně než je teplota v okolí. Tento typ vinotéky potěší samozřejmě cenou. Doporučoval bych ho však spíše pro méně náročné zákazníky nebo pro zákazníky, kteří vinotéku umístí např. do nevytápěné místnosti. V opačném případě se vinotéka neustále snaží dosáhnout správné teploty a hlučnost se zvyšuje. V takovém případě bych doporučil vinotéku s kompresorovým chlazením. Je samozřejmě dražší. Nicméně nemějte obavu z vyšší hlučnosti ani ze spotřeby energie.

    Petr Mikeska, Wine-bar.cz
    777324075

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.